top of page
Search
  • Writer's pictureSKA

Kino studijos: naudingos nuorodos

Domiesi kinu? Nesvarbu, studijuoji ar nestudijuoji „Skalvijos“ kino akademijoje – dalinamės naudingomis nuorodomis apie kiną. Sąrašas skirtas kino pažinimo startui, įsibėgėjimui ir jau bėgančių maratonus palaikymui! (sąrašas nuolat pildomas)


AUDIOVIZUALINIŲ MEDIJŲ ŽODYNAS. Padės švarinti lietuvių-kinematografinę kalbą ir pasikaustyti rimtais terminais.






DIDELI MAŽI EKRANAI: gausus, išsamus ir profesionalus kino pamokų ciklas pradedantiems: kinas, reklama, televizija. Parengė režisierė, animatorė Eglė Davidavičė ir režisierius Klementas Leonas Davidavičus.

FESTIVALIŲ SĄRAŠAS: Europos vaikų filmų asociacijos (ECFA) išsamus sąrašas su festivalių datomis, dalyvavimo sąlygomis. Apsižvalgykite, kur jūsų, jaunųjų kūrėjų (dažniausias intervalas 15-18 m.), darbai arba jūs patys galėtumėte nuvykti ir pradėti tarptautinę kino karjerą.


KARLSONO KINO ANIMACIJOS PAMOKOS: taip, pamokų ciklas skirtas mažiesiems žiūrovams,

bet pačioms pirmoms animacinėms užduotims - puiki pažintis ir pradžia! Parengė režisierės, animatorės Emilija Juzeliūnaitė ir Emilė Maigytė.


KINO STUDIJOS EUROPOJE: prestižiškiausių Europos kino mokyklų ir universitetų sąrašas. Pasidžiaugsim, kad LMTA sąraše!


KINO FONDAS: dar viena, gal kiek mažiau žinoma, legali filmų svetainė. Atkreipkit dėmesį į Sidabrinių gervių kolekciją, čia nutūpę mokami ir nemokami laureatų darbai, gerves gavę filmai. Aišku, kviečiame pasidžiaugti ir geriausiais SKA studentų darbais.



LIETUVOS KINO CENTRAS: Lietuvos kino naujienos, finansavimo skelbimai.


LRT MEDIATEKA: nuo ganėtinai naujų filmų, iki lietuviškos klasikos.


upopi ŽODYNAS (en): tikrai daugiau nei žodynas – terminų apibrėžimai, pateikiami per užduotis ir atvejų analizes. Naudinga ne tik mokantis ir norint pasitikrinti žinias, bet ir MOKANT kitus.










ŽURNALAS „KINAS“: filmų recenzijos, apžvalgos. Kviečiam atkreipti dėmesį į „Jaunųjų skiltį“ – galite ten patys papulti, galite ir įdomių interviu rasti.



Turi pasiūlymų? Brūkštelk - greta@skalvija.lt



„Skalvijos“ kino akademijos stovykla Nidoje






448 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page